Minsekinder, Sjraar Peetjens en Ton Engels in de Theaterzaal van DOK6 

 

Donderdag 23 februari zal in DOK6 in Panningen de 10e editite van het Vreug Vastelaoves Konzert plaatsvinden. Deze traditie is in 2008 klein begonnen in DOK Café en inmiddels uitgegroeid tot een unieke en sfeervolle avond in de grote zaal van DOK6.

De avond staat in het teken van live muziek, mooie vastelaovesleedjes gebracht door Minsekinder en een tweetal gastmuzikanten. Hoogtepunt zal dit jaar wederom het optreden van Srjaar Peetjens zijn. Sjraar, 94 jaar inmiddels, is de nestor van het Venlose Vastelaovesleed en een levende legende. Veel van de nog altijd populaire klassiekers uit de vorige eeuw werden gezongen door hem: Och waas ik maar beej moder thoès gebleve, Waat is de natuur toch riek Merie, De Wuiles en veel, veel meer. Ook rasmuzikant Ton Engels is weer van de partij. Ton is een van de beste vertolkers van het Limburgstalige lied en, zoals velen uit deze regio, ook opgegroeid met de leedjes uit het rijke Venlose vastelaovesrepertoire. Minsekinder zelf behoeft in Peel en Maas geen introductie meer. Al meer dan vijfentwintig jaar staat deze Venlose band op de planken, en pakken ze iedereen in met hun mix van dialect teksten, swingende salsa, lome reggae, romantische ballades en een vleugje Rock ’n Roll!

Kortom, een avond voor iedereen die van vastelaovesmuziek houdt, zonder de verkleedpartijen, polonaises en andere formaliteiten. Heerlijk met een pilsje (of wat anders) genieten van en meezingen met de prachtige liedjes die onze regio rijk is! 23 Februari, DOK6 Panningen. De zaal gaat open om 20.30u en het programma start om 21:30 uur. De entree is 6 euro inclusief garderobe en er is geen voorverkoop dus vol is vol!