Kinderen gratis

Kinderen tot en met 12 jaar gratis naar genre familie

Bij DOK6 Theater zijn in theaterseizoen 2024-2025 vrijwel alle familievoorstellingen gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Wij vinden het belangrijk kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met cultuur en theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle leeftijden. Theater biedt kinderen niet alleen plezier en vermaak, maar ook een waardevolle leerervaring. Daarnaast willen we iets betekenen voor ons publiek in een tijd waarin de prijzen alsmaar stijgen. Op deze manier kun je met het hele gezin blijven genieten van theater. Dus waar wacht je nog op? Duik met ons mee in de wondere wereld van het theater.

Een volwassenen betaalt wel de reguliere ticketprijs. Mocht je het bedrag voor de tickets kunnen missen, dan blijft ook de mogelijkheid om de tickets voor de kinderen tegen het reguliere tarief af te nemen. Bekijk hier het aanbod familievoorstellingen.

Impact De Maaspoort Venlo

DOK6 Theater is geïnspireerd geraakt door een vergelijkbaar project van onze TheaterDichtbij partner, De Maaspoort in Venlo, dat vorig jaar als eerste theater in Nederland is gestart met theatervoorstellingen gratis aan kinderen aan te bieden. Hiermee hebben zij inmiddels al vele kinderen bereikt. De gemiddelde zaalbezetting bij familievoorstellingen steeg van 46% naar 74%. Ook is gebleken dat ouders hun kinderen sinds de invoering steeds vaker mee naar voorstellingen nemen die buiten het genre familie liggen. Het gratis aanbieden van familievoorstellingen leidt dus tot meer jeugdige bezoekers, maar ook tot een breder bezoek aan het overige culturele aanbod.

Informatie en actievoorwaarden

  • Bij de voorstellingen waarop deze kortingsactie geldt, staat dit aangegeven op onze website.
  • Reserveren is bij gratis tickets altijd noodzakelijk, zo voorkom je dat er geen plaats is in de zaal.
  • Het gratis tarief is uitsluitend geldig bij voorstellingen in het genre ‘familie’.
  • Deze kortingsactie geldt niet op familievoorstellingen die onder onze verhuringen vallen.
  • Het gratis tarief is alleen geldig voor kinderen tot en met 12 jaar. De tickets worden bij binnenkomst gescand en gecontroleerd.
  • Per gezelschap gaat minimaal één betalende volwassene (minimaal 18 jaar oud) mee ter begeleiding. Er geldt geen maximum aantal kinderen per betalende volwassene.
  • Wil je met een grote groep naar de voorstelling komen? Zorg dan voor voldoende begeleiding en neem vooraf even contact op met ons.
  • Betaalde tickets voor kinderen kunnen op een later moment alsnog omgeruild worden voor een gratis ticket.
  • Wil je jouw kaartje annuleren? Dan kan dat volgens ons gebruikelijke beleid.

 

Schoolvoorstellingen helemaal gratis voor scholen!

Wist je dat scholen bij ons terecht kunnen voor educatieve voorstellingen en dat helemaal gratis! Meer informatie? Klik hier!