Na een succesvolle clubtour in de Limburgse podia, hebben Frans Pollux en zijn band extra data toegevoegd en daar horen wij bij! ‘Pollux duit Springsteen’ komt op zaterdag 30 september naar DOK6 Theater. Het belooft een full-on-rock-‘n-roll show met de hele band voor staand publiek te worden.

Tien jaar geleden hertaalde Frans Pollux liedjes van Bruce Springsteen als ‘Thunder Road’, ‘Born to run’ en ‘Dancing in the dark’ in het Venloos dialect. Er kwam een live-plaat met liedjes, aangevuld met verhalen van Leon Verdonschot. De bijbehorende tour bracht Pollux vervolgens naar alle uithoeken van Nederland. Een aantal van deze Springsteen-hertalingen zijn al die jaren vaste waardes in de setlist van Pollux en zijn band gebleven.

De afgelopen maanden maakte Pollux nieuwe hertalingen, van ‘Glory Days’, ‘Long Time Comin’, ‘Rosalita’ en vlak voor de tour nog: ‘The River’. Dat plaatste hij in de wijk waarin hij opgroeide (het Vastenavondkamp in Blerick) en waar nu overal arbeidsmigranten met veel tegelijk in kleine flatjes wonen. Zij zoeken in de avond troost aan ’t Zilvermeer – een mooie vijver in de buurt – die dienstdoet als ‘The River’ in de Springsteen-song.

Het brengt het totaal op zo’n twintig hertalingen die allemaal voorbijkomen in een wervelende rock-show van dik twee uur. Wil jij hierbij zijn? Zorg dan dat je een kaartje weet te bemachtigen voor zaterdag 30 september 2023! Een kaartje kost € 22,50 en kun je reserveren via www.dok6.eu/theater/productie/pollux-duit-springsteen/.

Pollux duit Springsteen clubtour komt naar ons!