Het zijn uitzonderlijke en roerige tijden voor de hele samenleving. Ook voor DOK6 Theater zijn er meer onzekerheden dan zekerheden. Er vallen harde klappen in de culturele sector. Het is dan ook werkelijk hartverwarmend al die positieve, ondersteunende berichten die DOK6 Theater van jullie kreeg. Heel veel dank daarvoor.

Het spoorboekje van het kabinet leert ons dat we weer een beetje mogen proeven van de podiumkunsten vanaf 1 juni voor 30 personen en vanaf 1 juli voor 100 personen.

Een bijzonder leuk vooruitzicht. Ons team werkt nu stevig door om voor aankomende zomer voornamelijk veel films te kunnen tonen. De theaterzaal wordt omgebouwd tot het gezelligste huiskamerbioscoop.

De voorstellingen die vanaf 12 maart tot en met juni niet door hebben kunnen gaan, worden zoveel mogelijk verplaatst. Een groot deel van de voorstellingen wordt verschoven naar het nieuwe theaterseizoen. Indien u kaartjes had voor een van deze voorstellingen dan blijven die gewoon geldig. De data van de verplaatste voorstellingen mogen echter nog niet met het publiek gedeeld worden. Theaters die lid zijn van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (de VSCD), waaronder DOK6 Theater, hebben afgesproken hier gezamenlijk in op te trekken.

Voor voorstellingen die niet verplaatst kunnen worden, heeft u recht op restitutie. Ook wij bieden de mogelijkheid aan om (een deel) van het aankoopbedrag te doneren. Hierin wordt het beleid van de VSCD gevolgd.

Het heeft een hele poos geduurd, maar er zijn nu op landelijk niveau toch afspraken gemaakt. Er is een nieuwe boekingsperiode afgekondigd. Aanbieders van voorstellingen hebben tot 12 juni de tijd gekregen om aangepaste, Corona-proof voorstellingen voor volgend seizoen aan te bieden. Met inachtneming van de 1,5 meter regel, is de theaterzaal van DOK6 Theater qua capaciteit een stuk kleiner. Producenten en artiesten laten ons weten of en onder welke omstandigheden voorstellingen door kunnen gaan. Producenten maken ook voor de voorstellingen die vanaf 12 maart tot heden geprogrammeerd stonden eenzelfde afweging.

Dan hebben de theaters tussen 15 juni en 15 juli de tijd om het programma van seizoen 2020/2021 aan te passen. Dat beloofd een enorme puzzel te worden. Maar we hebben er veel zin in. Want we moeten en willen dolgraag verder. Wij bedanken u voor het engelengeduld en wij beloven u z.s.m. te informeren.

Wij hopen u via dit bericht weer een beetje bijgepraat te hebben en hopen u snel weer te zien in ons theater. Gasten die kaartjes hadden gekocht voor de voorstellingen die plaats zouden vinden in deze Corona-periode zijn via de mail op de hoogte gesteld.

Update Corona & DOK6 Theater